מעשנת פחם
במעשנת פחם מבשלים את הבשר על פחמים חמות שלהבתן דעכה רק אחרי שהפחמים מפיקות חם ועשן, ללא אש. כדי לקבל תוצאות מיטביות בבישול הבשר יש לעשן אותו בטמפרטורה קבועה, מה שמצריך פעילות ותשומת לב רבה מצד המבשל. זאת בשונה ממעשנות חשמליות או מעשנות גז שבהן השליטה בטמפרטורה נעשית בצורה אוטומטית ומבוקרת בכל רגע ללא מגע יד אדם. על אף ההתעסקות בטמפרטורת הפחמים, המקצוענים מעדיפים את מעשנות הפחמים בזכות הטעמים החזקים והארומטיים שהפחמים מעניקים לבשר- המעשנה אומנם דורשת עבודה, אבל העבודה משתלמת.
יתרונות - מעשנת פחם
- הטעם. הפחמים ושבבי העץ מעניקים לבשר טעם איכותי, עמוק, ארומטי ומעולה. שימוש בסוגים שונים של פחמים ושבבי עץ יעניקו לבשר מעין "תבלין", ארומה מיוחדת שתעזור לכם להכין בשר ייחודי בדיוק לפי הטעם שלכם.
- קל לתחזק. היות ומעשנת הפחם היא הוותיקה מבין כל המעשנות, היא בנויה בפשטות וקל במיוחד לתחזק אותה. אין חלקי חילוף או אביזרים חשמליים שעלולים להתקלקל ולכן היא מחזיקה שנים רבות.
- מד טמפרטורה. אומנם תצטרכו לשמור מקרוב על המעשנה לפני הבישול ובמהלכו, אבל המעשנות מגיעות עד מד שיקל עליכם במלאכה. תוכלו להוציא או להכניס פחמים כדי להנמיך את להגביר את החום, בהתאמה.