חובבי פויקה? הכנו עבורכם שני מתכונים מושלמים לבישול עם סיר פויקה בשטח, שיגרמו לכל החברים או המשפחה ללקק את האצבעות. ואלו הם:
תבשיל פויקה בסגנון מדורה
רכיבים:
1 קילו בשר בקר
1 בצל, חתוך לקוביות
1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
1 כוס גזר, חתוך לקוביות
1 קילו תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1 כוס מרק מציר בקר
1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
הוראות בישול:
בסיר הפויקה משחימים את בשר הבקר מעל המדורה.
מוסיפים לסיר את הבצל, הפלפל, הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים לאיחוד.
יוצקים פנימה את המרק מציר הבקר ואת קוביות עגבניות.
מוסיפים את אבקת השום, אבקת הבצל, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים לאיחוד.
מביאים את התערובת לרתיחה ואז מנמיכים את האש.
מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל על המדורה במשך 1-2 שעות, או עד שהירקות רכים.
תבשיל פויקה עם צ'ילי:
רכיבים:
1 קילו בשר בקר טחון
1 בצל, חתוך לקוביות
1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
1 קופסת שעועית, סחוטה ושטופה
1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות
1 כוס מרק מציר בקר
2 כפות אבקת צ'ילי
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
הוראות:
בסיר הפויקה משחימים את בשר הבקר הטחון מעל המדורה.
מוסיפים את הבצל והפלפל ומטגנים עד שהם רכים.
מוסיפים פנימה את השעועית, קוביות העגבניות, מרק הבקר, אבקת הצ'ילי, כמון, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים עד איחוד.
מביאים את התערובת לרתיחה ואז מנמיכים את האש.
מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל על המדורה במשך כשעה או עד שהירקות רכים והטעמים מתמזגים זה לזה.
הכנתם? נהניתם? העלו את התמונה לאינסטגרם ותייגו אותנו - shazar_tech@